вівторок, 15 червня 2010 р.

День другий


Ну ось і другий день тренінгу закінчується.
Ми надіємось сьогодні ви дізнались ще більше нового, навчились створювати свої курси і опанували інтерфейс moodle.

Шановні учасники тренінгу, звертаю Вашу увагу, надавайте в коментарях відповіді обгрунтовані, а не одним словом.

Для коментування сьогодні два запитання:
1. Опишіть Ваше враження від створення ресурсів в Moodle.
2. Чи сподобалось/несподобалось Вам працювати з уроками в Moodle і чому?

9 коментарів:

  1. Враження двозначні: з одного боку розумієш, що цей Мудл повинен полегшити роботу викладача, а з іншого - багато часу треба покласти на розробку матеріалів.
    Працювати з уроками в Мудл цікаво, проте більшість дій є спонтанними, а не усвідомленими. Не вистачає практики.

    ВідповістиВидалити
  2. Враження неоднозначні через те, що в силу предметів, які я викладаю, тестові завдання мають вкрай обмежене застосування, а тому я ще не придумав, як можна ефективніше використовувати Moodle.

    ВідповістиВидалити
  3. Глобалізація учбового процесу сприяє створенню нових ресурсів. За статистикою саме Moodle є першим серед дистанційних напрямків освіти. Враження від створення свого ресурсу, та оцінювання, звісно викликало труднощі, але вчитися без помилок неможливо, тому вцілому нашим вектором реалізації процесу вдосконалення професійних навичок є позитивне та активне, налаштоване на плідну співпрацю, ставлення.

    ВідповістиВидалити
  4. Рессуры интересные, наверное полезные. Нужно время, что бы осознать.

    ВідповістиВидалити
  5. Для мого теоретичного курсу використання Moodle є корисним, бо так легше поширювати інформацію і проводити первинний контроль. Але я не зовсім розумію, як і коли потім навчити студентів користуватися цим усим.
    Працювати з уроками сподобалося, але реально мало часу все запамятовувати. Поки все роблю під керівництвом - памятаю, а далі ????
    Можна заснувати "швидку" допомогу для таких як я??? :))

    ВідповістиВидалити
  6. Працювати з Moodle цікаво, зручно та корисно для студентів. Проте на для всіх дисциплін ця платформа однаково корисна, наприклад для навчальних курсів з перекладу, де більшість завдань відкриті й потребують перевірки викладачем, ця платформа майбуть не зовсім підходить. Ще хотілося б мати додатвові години на створення якісних курсів.
    P.S. Ми ще не працювали з тестовими завданнями, але якщо це саме те, що я очікую, то я буду дуже задоволена проводити тестування на компютері, оскільки краще один раз витратити багато часу на створення якісного тесту, ніж кожного разу перевіряти годинами тестові завдання на папері.

    ВідповістиВидалити
  7. Мені сподобалося працювати в Мудл, починаючи з того моменту, коли я вже свідомо виконувала завдання тренерів та розуміла, про що йде мова. Щодо практичної цінності можливостей Мудл, то мені задється, що 30-40% справді корисні в наших дисциплінах і вже сьогодні їх можна використовувати, але всі інші можливостей навряд можна використати, зважаючи на специфіку наших дисциплін.

    ВідповістиВидалити
  8. Створювати ресурси в мудл дуже корисно для роботи викладача, але це потребує багато часу і необхідно більш ретельно обдумувати всі завдання. Взагалі мудл - це майбутнє нашої освіти, що сприятиме більш вдалому учбовому процесу.

    ВідповістиВидалити
  9. Правду кажучи, спочатку все виглядало досить просто і зрозуміло. Але такий обсяг інформації потім спантеличує, оскільки, намагаючись зрозуміти наступне, забуваєш попереднє. Створення ресурсів в moodle, на мою думку, економить час, бо, витративши раз кілька годин, потім можна лише корегувати інформацію.
    Робота з уроками - це взагалі окремий пункт програми. Спочатку все просто, а потім темний ліс...особливо презентації...Хоча, на все потрібна практика і досвід. Буду старатися!!!

    ВідповістиВидалити