четвер, 17 червня 2010 р.

День четвертий




Сьогодні Ви ознайомились з використанням MediaWiki в навчальному процесі та створили власну та декілька сторінок до власного курсу.

Опишіть в коментарях своє враження від Вікі-технології.

9 коментарів:

  1. Навіть не віриться - Четвертий день! Час промайнув дуже швидко через те, що ми просто занурилися у новий матеріал і пішли у напів-вільне плавання на теренах інтернету: у мене створена моя Wiki, свій курс та декілька сторінок до нього.
    Я відчуваю, що навчилася багато за цей час, хоча багато чого залишилось поза кадром. Але це вже поле для самовдосконалення та самоосвіти.
    Вікі - цікавий ресурс, хоча Віртуальне освітнє середовище Мудл - дає можливість оцінювання роботи студентів. Це саме те, що мені потрібно!

    ВідповістиВидалити
  2. Узагалі-то, я давно користуюся вікі, тому ці завдання були легшими від інших. Однак чесно скажу, ще далеко не все розумію в принципах вікімедія. Найскладнішим лишається створення таблиць

    ВідповістиВидалити
  3. Вікі технології - супер! Якось легше вони мені даються. Є, звісно, певні нюанси, але процес сторення йде якось веселіше. Вже маю ідеї щодо залучення студентів до створення сторінки. Порівнювати вікі та веб 2.0 не можна. У них зовсім різні можливості та завдання.

    ВідповістиВидалити
  4. Wiki не було новим словом для мене, оскільки я вже давно маю у своєму ресурсі вікіпедію. Вважаю її найбільшою базою з пошуку матеріалу саме німецькою та англійською мовами.

    ВідповістиВидалити
  5. Реально вигідною є ідея про те, що Вікі можна використовувати для самостійної роботи студентів. Питання, яке мене не полишає: як підготувати студентів до користування Мудл та Вікі-технологіями

    ВідповістиВидалити
  6. Вікі-технології мені сподобалися, але щодо практичного їх використання, то я надаю перевагу використанню Вікі для самостійної роботи та творчих завдань студентів.

    ВідповістиВидалити
  7. Дуже потужний ресурс, мені дуже сподобалось працювати з ним, розробляти свою власну сторінку, сторінку курсу, працювати з оформленням, але важко було працювати з таблицями.

    ВідповістиВидалити
  8. Дуже цікавий та потужний ресурс, але не зручно, що потрібно додатвово редагувати текстовий матеріал, наприклад, виділення тексту жирним шрифтом чи курсивом. Додатво вимагає багато часу вставка тпаблиць, тому наприклад для граматичних таблиць це практично неможливо.

    ВідповістиВидалити
  9. на питання Татьяна: як підготувати студентів до користування Мудл та Вікі-технологіями?

    Я думаю, що Вікі та Моодле буде включено до програми ОІТ на першому курсі. А в мріях - що студент при вступі отримуватиме логін до моодле.

    ВідповістиВидалити